Λιαργκόβας: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014. Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα που άπτονται της οικονομικής συγκυρίας, των εξελίξεων και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι η αποτελεσματική ανταλλαγή απόψεων και η διάχυση γνώσεων, καθώς και η αμοιβαία συνδρομή στη διοργάνωση Ημερίδων, συνεδρίων οικονομικού περιεχομένου, ερευνητικών συνεργασιών και σύνταξης ερευνητικών εργασιών.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014. Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα που άπτονται της οικονομικής συγκυρίας, των εξελίξεων και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι η αποτελεσματική ανταλλαγή απόψεων και η διάχυση γνώσεων, καθώς και η αμοιβαία συνδρομή στη διοργάνωση Ημερίδων, συνεδρίων οικονομικού περιεχομένου, ερευνητικών συνεργασιών και σύνταξης ερευνητικών εργασιών. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επισημαίνει, ότι οι στόχοι για πλεονάσματα δεν είναι εφικτοί

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ανέφερε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στο Συνέδριο με θέμα: «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε ότι στόχοι για πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρατούν την χώρα δέσμια σε ύφεση. Τέτοιες απαιτήσεις είναι καταστροφικές ακόμη και για τους δανειστές μας είπε, εκτιμώντας ότι απαιτούνται αλλαγές στο μείγμα πολιτικής.

Ο γενικός διευθυντής το ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας επισήμανε ότι οριστική ρύθμιση του χρέους στην παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι εφικτή λόγω περιορισμών που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και ζητήματος του επιπέδου της εμπιστοσύνης στης ελληνική οικονομία κα οικονομική πολιτική.

Η δρομολόγηση όμως μιας πορείας ρύθμισης του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, είναι εφικτή και θετική επισήμανε ο κ. Βέττας.

Εδωσε, επίσης, έμφαση στις ξένες επενδύσεις που απαιτούνται για να εξέλθει η οικονομία από την κρίση προσδιορίζοντας σε 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος
SHARE:

24Media Network