Μαργαρίτης Σχοινάς: Οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους από τις έδρες τους

Μαργαρίτης Σχοινάς: Οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους από τις έδρες τους

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες κυβέρνησης-δανειστών. Δεν αναμένεται επιστροφή των θεσμών πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου

Τη συνέχιση των συνομιλιών, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE:

24Media Network