Μας κουνάει το δάχτυλο ο Βάιντμαν: Η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε

Μας κουνάει το δάχτυλο ο Βάιντμαν: Η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε

Ακούνε "κούρεμα" και τρέχουν οι Γερμανοί. Αποκλείει το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ. Κάνει λόγο για πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας

Το ενδεχόμενο ενός νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, απέρριψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια.

"Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας" δήλωσε ο κ. Βάιντμαν στην εφημερίδα "Bild" και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.

"Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ´έξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα" τόνισε.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας προειδοποίησε ακόμη ότι η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν την μεταρρυθμιστική πορεία.

"Το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει, αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητική ασφάλεια. Η κρίση μπορει να αναζωπυρωθεί. Ο καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του για μια σταθερή βάση στη χώρα του και στο σύνολο της Ευρωζώνης" επισήμανε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network