Μαύρα μαντάτα για τον τουρισμό από Ράιχενμπαχ

Μαύρα μαντάτα για τον τουρισμό από Ράιχενμπαχ
Ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, προκειμένου να παρουσιάσει την δεύτερη τριμηνιαία Έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Διαβάστε γιατί ο Ράιχενμπαχ πιστεέυει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει αυξημένη τουριστική κίνηση

Ο ελληνικός τουρισμός το 2012 δεν θα έχει την ίδια επιτυχία που σημείωσε το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε αντίθεση με τον ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ο οποίος παρότρυνε τους συμπατριώτες του να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, ο  Γερμανός Επίτροπος εμφανίζεται απαισιόδοξος για τον ελληνικό τουρισμό:  

“Το 2011 ο τουριστικός τομέας είχε πολύ καλή ανάπτυξη. Φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο πέρυσι”, σημειώνει ο κ. Ράιχενμπαχ. Δεν αποκλείει μάλιστα το γεγονός  η εξέλιξη αυτή να οφείλεται στην “αντιγερμανική” εκστρατεία που σημειώθηκε στην Ελλάδα. “Ο αριθμός των Γερμανών τουριστών σημειώνει πτώση”, λέει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι άλλος ένας παράγοντας είναι η εξομάλυνση της κατάστασης στη βόρεια Αφρική.

Για τα οικονομικά, υποστηρίζει ότι με τα μέτρα λιτότητας και την απομείωση του χρέους η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις της προόδου. “Η Ελλάδα κατάφερε κάτι μοναδικό. Η χώρα έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι”, είπε ο κ Ράιχενμπαχ.

“Είναι εκπληκτική η πρόοδος στον έλεγχο του προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εποπτεία επί των δημοσίων δαπανών τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο”, καταλήγει .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα