Με περιορισμούς οι συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες στρατιωτικών

Στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας,  την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει ότι είναι συνταγματικός ο νόμος του 2010 με τον οποίο προστέθηκαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη χορήγηση συντάξεων στις άγαμες ενήλικες θυγατέρες ενστόλων

Τέλος και με τη "βούλα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λαμβάνει η δίχως περιορισμούς χορήγηση συντάξεων στις άγαμες ενήλικες θυγατέρες των ενστόλων.

Κι αυτό γιατί με την απόφαση του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κρίνεται πως είναι συνταγματικό είναι το νομοθετικό πλαίσιο του 2010 που έθεσε συγκεκριμένους περιορισμούς, όπως η οικονομική κατάστασή τους (εισόδημα) και η προσωπική τους κατάσταση (ηλικία, ασφάλιση για σύνταξη σε οργανισμό κύριας ασφάλισης, κλπ).

Αιτία για την επίμαχη απόφαση είναι η αίτηση 46χρόνης κόρης στρατιωτικού που ζητούσε να ακυρωθεί η άρνηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) να της χορηγήσει σύνταξη λόγω θανάτου  του πατέρας της.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την προσφυγή, αν και η 46χρονη υποστήριζε πως ο επίμαχος νόμος είναι αντίθετος στην συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς αντιμετωπίζει «αδικαιολόγητα δυσμενώς» τις άγαμες θυγατέρες που δεν είχαν συμπληρώσει το 50 έτος της ηλικίας τους κατά την 31.12.2010. 

SHARE:

24Media Network