Μεγάλος νικητής η Ελλάδα στα βραβεία του παγκόσμιου τουρισμού

Μεγάλος νικητής η Ελλάδα στα βραβεία του παγκόσμιου τουρισμού

Για πρώτη φορά ο θεσμός των World Travel Awards ήρθε στην Ελλάδα, και η χώρα μας σάρωσε τις διακρίσεις.

Κάθε χρόνο τα World Τravel Awards αποτελούν βαρόμετρο για την τουριστική βιομηχανία. Η Ελλάδα, φέτος είχε την τιμητική της, με την πολυβρεβευμένη Hotel Brain να διοργανώνει στην Αθήνα την 25η Ευρωπαϊκή Απονομή των βραβείων.

Στο ιστορικό κτήριο του Ζαππείου προσήλθαν οι σημαντικότερες προσωπικότητες του τουρισμού απ’ όλη την Ευρώπη και όπως αποδείχθηκε ήταν βραδιά Ελλάδας, διότι με τις διακρίσεις που απέσπασε επισφραγίστηκε το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους Κορυφαίους Τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα απονεμήθηκε το βραβείο «Europe’sLeadingCityBreakDestination 2018», στον ΕΟΤ το βραβείο «Europe’sLeadingNationalTourismStrategy & Campaign» και στο Athens Convention Bureau του Δήμου Αθηναίων, το βραβείο «Europe’s Leading City Tourist Board 2018».

Το παρών έδωσαν η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας και ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, που παρέλαβαν τα αντίστοιχα βραβεία από τον CEO της HotelBrain, Κωνσταντίνο Ζήκο. Ως «Europe’s Leading Beach Destination» βραβεύτηκε η Πελοπόννησος, ως «Greece’s Leading Island Destination» τα νησιά του Σαρωνικού και ως «Europe’s Leading Tourist Attraction 2018» η Ακρόπολη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πελοπονήσσου, Ντίνα Νικολάκου, η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, και ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός.

«Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη αναγνώριση και επιβράβευση για όλους του Ελληνικούς φορείς και τους επαγγελματίες στον τομέα του Τουρισμού, που όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά για να αναδείξουμε την Ελλάδα ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης,» ανέφερε ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος. «Ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε με την HotelBrain για τη διοργάνωση των WTA στην Αθήνα, η οποία τέθηκε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηνών. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και τη φιλοξενία σ’ αυτή την υπέροχη πόλη,» τόνισε από την πλευρά του ο ιδρυτής των World Travel Awards, Graham Cooke.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα