Μέρκελ: "Όσο ζω, δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα"

Μέρκελ: "Όσο ζω, δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα"

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε, πως δεν προτίθεται να "αμοιβαιοποιήσει" την ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης. Διαβάστε αναλυτικά

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της προς τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), κόμμα που αποτελεί μειοψηφία στην κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία, η κα Μέρκελ δήλωσε σαφώς, ότι όσο η ίδια ζει, η Ευρώπη δεν πρόκειται να "αμοιβαιοποιήσει".

Σύμφωνα με πληροφορίες των Reuters και Associated Press, η καγκελάριος αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινή ευθύνη για την αποπληρωμή του χρέους ούτε εντός της Γερμανίας, μία ημέρα αφότου αξιωματούχοι της άνω Βουλής, της Μπούντεσρατ, όπου εκπροσωπούνται τα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, αποκάλυψαν στο πρακτορείο Bloomberg ότι είχαν έρθει σε συμφωνία με το Βερολίνο για έκδοση κοινών ομολόγων - τίτλων με ενιαίο επιτόκιο για τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης, το 2013.

Τα ευρω-ομόλογα θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος δανεισμού των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Την ίδια στιγμή όμως, θα καθιστούσαν τους Γερμανούς φορολογούμενους συνυπεύθυνους για την αποπληρωμή του μεγάλου δημόσιου χρέους διάφορων εταίρων τους στη νομισματική ένωση.

SHARE:

24Media Network