Μικρές, ευέλικτες, digital banks- η νέα τάση στην αγορά

Μικρές, ευέλικτες, digital banks- η νέα τάση στην αγορά
Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος eurokinissi

Λήγει σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την τραπεζική άδεια της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG Bank), της τέως Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Γιατί δόθηκε παράταση 10 ημερών

Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας της  παλαιάς Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG Bank) εκδηλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διήμερο, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος έχει τεθεί σε εκκαθάριση ως θυγατρική της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Η πώληση οργανώνεται από την Ernst & Young.

Αν και σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, αποφασίστηκε να παραταθεί η διαδικασία για 10 ακόμη ημέρες, μετά από αίτημα ενδιαφερομένων που ζήτησαν παραπάνω χρόνο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, υπήρξε ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επενδυτικής Τράπεζας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πώλησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο, δεδομένου άλλωστε ότι δεν δίνονται πλέον άδειες για σύσταση νέων τραπεζών, οπότε η εξαγοράς άδειας λειτουργίας παλαιάς τράπεζας, αποτελεί μονόδρομο, για παίκτες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο.

Θεωρητικά, η κατεύθυνση λειτουργίας της νέας IBG Bank, θα επικεντρωθεί στο χώρο του digital, σε μία αγορά που τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται από μικρές και ευέλικτες τράπεζες.

Ήδη, στη λογική αυτή, «ανοίγει τα φτερά» της, η νεοσύστατη Praxia Bank, που στην παρούσα φάση προετοιμάζεται για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, έχοντας από πίσω της μια ισχυρή στελεχιακή ομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα