Μιλτιάδης Νεκτάριος: Απάντηση για τα περί συμμετοχής στην εκπόνηση του ασφαλιστικού προγράμματος της ΝΔ

Μιλτιάδης Νεκτάριος: Απάντηση για τα περί συμμετοχής στην εκπόνηση του ασφαλιστικού προγράμματος της ΝΔ
Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος EUROKINISSI

Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης μίλησε στο ράδιο News 24/7 στους 88,6 για το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ και την μελέτη του ΠΑΠΕΙ για οριστική λύση του ασφαλιστικού προβλήματος.

Αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην εκπόνηση του ασφαλιστικού προγράμματος της ΝΔ ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Αυγή. Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και καθηγητής ασφαλιστικής επιστήμης, εξήγησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ότι στο ΠΑΠΕΙ έχουν συντάξει μελέτη για την οριστική λύση του ασφαλιστικού προβλήματος, με τη ΝΔ να έχει υιοθετήσει δύο βασικές προτάσεις.

«Η ΝΔ δέχεται», όπως είπε, «δίπλα στον διανεμητικό πυλώνα να μπει κι ένας κεφαλοποιητικός και να μειωθούν οι εισφορές κατά 30%». Ο κ. Νεκτάριος τόνισε μάλιστα πως και το ΚΙΝΑΛ έχει δεχθεί τη μείωση των εισφορών και την εισαγωγή του κεφαλοποιητικού συστήματος, που επί της ουσίας «προσαρμόζει στα ελληνικά πράγματα το σουηδικό μοντέλο».

Κατά τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ, «είναι ασύμβατο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλακούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, παρά μόνον οι asset managers και οι ΑΕΔΑΚ (Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων)».

Ο κ. Νεκτάριος απηύθυνε έκκληση «να πάψει η πολιτεία να κακομεταχειρίζεται τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους και να επιτευχθεί, έστω και προεκλογικά, κάποια συναίνεση, για να διασφαλιστεί το τρέχον επίπεδο παροχών και να στηθεί ένα νέο σύστημα για τους νέους συνταξιούχους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα