Μητσοτάκης – τρόικα: Δεν υπήρξε συμφωνία. Αγκάθι οι απολύσεις στο δημόσιο

Μητσοτάκης – τρόικα: Δεν υπήρξε συμφωνία. Αγκάθι οι απολύσεις στο δημόσιο
ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ --ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα. Παρά το καλό κλίμα έληξε χωρίς τη συμφωνία των δύο πλευρών. Νέα συνάντηση την Τετάρτη για τις απολύσεις στο δημόσιο

Θα συνεχιστεί την Τετάρτη η διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το καυτό ζήτημα των 4.000 απολύσεων και την κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.

Αν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε “δημιουργική” τη σχεδόν δύο και μισή ώρες συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα, εντούτοις ενημέρωσε αμέσως ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί.

Όπως γίνεται γνωστό σχεδόν όλα τα βασικά θέματα παραμένουν ανοιχτά, δηλαδή τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο, με κομβικό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση του χρόνου υλοποίησης σχετικά με την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Όλα τα στοιχεία συντείνουν στο γεγονός πως η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά και δύσκολη, αφού συμφωνία – τελική απόφαση δεν υπήρξε. Εξού και η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και το ραντεβού με την τρόικα είναι για την προσεχή Τετάρτη.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, λίγο μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών, περιορίστηκε να δηλώσει ότι “όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να πω τίποτε”, ενώ ως προς την ουσία της συζήτησης δήλωσε:

“Ήταν μια μακρά, εποικοδομητική συζήτηση. Άκουσαν με πολύ προσοχή αυτά που είχαμε να πούμε”.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιούσε ως διαπραγματευτικό όπλο ότι ήδη έχουν καταγραφεί στο πεδίο των απολύσεων οι 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου και η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Βαρτζόπουλος είπε “σχεδόν κανένα πρόβλημα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα