“Μόνο με το χαράτσι θα εξασφαλίζαμε έσοδα”

“Μόνο με το χαράτσι θα εξασφαλίζαμε έσοδα”
ΒΟΥΛΗ - 3η ΜΕΡΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) Icon

Μόνο με το χαράτσι στα ακίνητα θα συγκεντρώνονταν έσοδα, κατά τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη. "Τα επικουρικά ταμεία δεν αντέχουν", είπε και προέβλεψε πως το έλλειμμα του 2012 θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ (Vid)

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, αν και χαρακτήρισε “ιδιαίτερα αυστηρά” και “άδικα” πολλά από τα μέτρα που μέτρα που λαμβάνονται, είπε ότι το ειδικό τέλος στα ακίνητα, είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.

“Με την προϋπόθεση πως δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όποιον αδυνατεί να ανταποκριθεί, το μέτρο παύει να είναι άδικο και είναι αναγκαίο για να μπορέσουν να ενισχυθούν τα έσοδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Νοέμβριο τα έσοδα του κράτους από εφορίες και τελωνεία κατέγραψαν σημαντική μείωση, της τάξης του 13,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Από το υπουργείο αναφέρθηκε, πως η πραγματική εικόνα των εσόδων θα φανεί το Δεκέμβριο, καθώς θα έχουν εισρεύσει στα Δημόσια ταμεία και τα έσοδα από το νέο τέλος στα ακίνητα.

Αναφερόμενος στις αντοχές των Ταμείων, ο υπουργός είπε, ότι “τα επικουρικά δεν αντέχουν”, ενώ εκτίμησε πως το έλλειμμα θα φτάσει του χρόνου το 1,1 δισ. ευρώ.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί η χορήγηση δανείου από το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων και  πως αναζητούνται πάντα εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ,  ο κ. Κουτρουμάνης είπε:

“Δεν θα ρίξω ανάθεμα στον Γ. Παπανδρέου, συμμετείχα στην κυβέρνησή του. Όταν έρθει η ώρα ο καθένας θα κάνει την αυτοκριτική του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα