Μοσκοβισί: “Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής”

Μοσκοβισί: “Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής”
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί Eurokinissi

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της τις δύσκολες ημέρες της κρίσης και της αβεβαιότητας.

Αισιόδοξος για την περαιτέρω πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη παρουσιάστηκε με συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα γίνεται μία κανονική χώρα μέσα στη ζώνη του ευρώ. Είναι αδύνατον να λάβω απάντηση εάν αναρωτηθώ ποιος θα ασχοληθεί με την Ελλάδα στην Επιτροπή γιατί δεν θα υπάρχει. Για παράδειγμα εάν δούμε το Eurogroup, το θέμα της Ελλάδας μέχρι το 2018 αποτελούσε το 40% του συνολικού χρόνου. Ήταν το 60% των θεμάτων συζήτησης. Από τώρα, το θέμα της Ελλάδας θα είναι ουδέτερο. Ως μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό είναι πολύ καλό. Εγώ πάντα έλεγα ότι πρέπει η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα, και θα είναι μία κανονική χώρα”.

Ο κ. Μοσκοβισί πάντως δεν παραγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: “Υπάρχει ένα δημόσιο χρέος που παραμένει υψηλό. Πολύ υψηλό. Ο πληθυσμός της υπέφερε πάρα πολύ. Η οικονομική επανεκκίνηση της θα γίνει αργά και οι κοινωνικές πτυχές είναι πολύ έντονες. Αλλά δεν μπορούμε πλέον να πούμε ότι η Ελλάδα είναι «ο φτωχός συγγενής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή «ο άρρωστος της Ευρώπης». Αλλά τώρα πρέπει να τα αφήσουμε αυτά, να μπει η Ελλάδα ολοκληρωτικά στις αγορές. Και αυτό αποδεικνύει άλλωστε την αξιοπιστία της χώρας. Γιατί εάν ήταν εύθραυστη θα βλέπαμε υψηλότερα επιτόκια. Αλλά είναι μία χώρα που ξαναβρίσκει την πλήρη κυριαρχία της, την αξιοπιστία της” ήταν τα σχόλιά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα