Μπουτάρης για ΟΛΘ: Η Α' Προβλήτα του λιμανιού δεν μπαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ

Μπουτάρης για ΟΛΘ: Η Α' Προβλήτα του λιμανιού δεν μπαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης μίλησε για την επόμενη μέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που αποτελεί ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που ιδιωτικοποιείται σύμφωνα με το μνημόνιο 3

Στη χρήση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα περιέλθει η Α' Προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΛΘ

"Παραχωρείται η διαχείριση του Λιμανιού, δεν πωλείται. Στις συζητήσεις που έχουμε κάνει, απαίτηση του δήμου είναι να περιέλθει στη χρήση μας η Α' προβλήτα. Ιδιοκτησία παραμένει το κράτος", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συμπληρώνοντας ότι η Α' Προβλήτα δεν εξυπηρετεί λιμενικές εργασίες.

"Η Α' Προβλήτα είναι εκτός διαπραγμάτευσης του ΤΑΙΠΕΔ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ, όπως είναι η χρήση της Νέας Παραλίας από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής για τη διαχείριση της οποίας επίσης υπάρχει μία πρώτη συμφωνία.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες εξετάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Στη Σκιάθο θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς, με επίκεντρο την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων.

"Έχουμε μία συνάντηση με φορείς της Σκιάθου και την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος εκεί, προκειμένου να εξετάσουμε την ακτοπλοϊκή απόδοση της Θεσσαλονίκης, με πρώτο βήμα τη σύνδεση με τα νησιά των Σποράδων".

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ύπαρξη μίας εταιρείας λαϊκής βάσης, που να εξυπηρετεί τη σύνδεση, όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τη χειμερινή περίοδο. "Στόχος είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο εξυπηρέτησης των Β. Σποράδων", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Thestival.gr

SHARE: