"Να λογοδοτήσουν αυτοί που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα πολιτικών"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Επιστολή στον Ζ. Μ. Μπαρόζο έστειλε η συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία εκφράζει τη διαφωνία της με τις απαιτήσεις της τρόικας στην Ελλάδα. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής

Ως ιδεολογικό τιμωρό χαρακτηρίζει στην επιστολή της τη τρόικα η συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, τονίζιε πως η τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους, για την Ένωσή μας, αξίας της αλληλεγγύης. Και ότι είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών".

Παράλληλα, καλεί τον Ζ. Μπαρόζο, και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν να παρουσιαστούν και να δώσουν εξηγήσεις για "τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους".

Τέλος, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου Σβόμποντα, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή Μαριλένα Κοππά, τόνισε ότι "η τρόικα αγνοεί συστηματικά ότι σειρά μελετών αποδεικνύουν ότι το κόστος εργασίας και η ανταγωνιστικότητα είναι δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους μεγέθη στην Ελλάδα σήμερα, βουλιάζοντας σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Ο "Μεσαίωνας" του Μνημονίου 2

SHARE:

24Media Network