Λουκέτο στους δήμους. Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τρίτη 27 Νοε. 2012. (EUROKINISSI)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τρίτη 27 Νοε. 2012. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά τις λίστες με τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους. Πότε απεργούν

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης.

ADVERTISING

Επίσης, ήδη έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πορεία με εντάσεις την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή την Τετάρτη, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις. Διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, κατεβάζοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που περικλείουν τον χώρο.

Αντιπροσωπεία τους εισήλθε στο κτίριο, ώστε να συναντηθεί με το προεδρείο της Βουλής, ωστόσο, όπως γνωστοποίησαν οι συγκεντρωμένοι, δεν υπήρξε τελικά συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ένταση επικράτησε και έξω από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), όπου περίπου 200 διαδηλωτές απέκλεισαν για μισή ώρα εντός του κτιρίου, τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

SHARE:

24Media Network