Νέα επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος

Νέα επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος

Τη θέση αναλαμβάνει από τον Ιούνιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη

Τη θέση της επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος αναλαμβάνει από τον επόμενο μήνα η αντεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία (5-6) το εντεκαμελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς τον Ιούνιο ολοκληρώνεται η θητεία του προκατόχου της, Γιώργου Παντελή. Η Άννα Ζαΐρη αναμένεται να παραμείνει στην ανώτατη θέση της Αρχής  Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάσταση για δύο χρόνια.

Ποια είναι

Η Άννα Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μάιο του  2015 με απόφαση του 15μελούς ΑΔΣ προήχθη στον βαθμό της  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις, ενώ πιο πρόσφατη είναι η έρευνα που διενεργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για τους λόγους που οδήγησαν στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

Παράλληλα, έχει διατελέσει πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την σύνταξη νομοσχεδίου αναφορικά με την σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.

SHARE:

24Media Network