Νέα μείωση του ΕLA κατά 2,8 δις ευρώ - Βελτίωση ρευστότητας στις τράπεζες

Πρόσοψη της Εθνικής Τράπεζας - φωτό αρχείου
Πρόσοψη της Εθνικής Τράπεζας - φωτό αρχείου EUROKINISSI

Λόγω της βελτίωσης της εικόνας των ελληνικών τραπεζών στο επίπεδο της ρευστότητας και της εξεύρεσης κεφαλαίων διεθνώς, μειώθηκε για άλλη μια φορά, το όριο  χρηματοδότησης

Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα «έπεσε» η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ELA, που μειώθηκε, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στα 22 δις ευρώ. Βελτιωμένες συνθήκες ρευστότητας, νέες ροές καταθέσεων και τον αντίκτυπο της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, αντανακλά η μείωση.

Συγκεκριμένα, λόγω της βελτίωσης της εικόνας των ελληνικών τραπεζών στο επίπεδο της ρευστότητας και της εξεύρεσης κεφαλαίων διεθνώς, μειώθηκε για άλλη μια φορά, το όριο  χρηματοδότησης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ADVERTISING

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «στις 9 Ιανουαρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 22 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σχεδόν κατά 19 δισ. ευρώ μειώθηκε ο ELA το '17

Capital Controls: Ελεύθερο το άνοιγμα νέου λογαριασμού

Για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο μειώνει 'κόκκινα' ανοίγματα η Εθνική Τράπεζα

SHARE:

24Media Network