Νεφελούδης: Η νέα υποχρεωτική κλαδική σύμβαση θα καλύπτει το 51% των εργαζόμενων

Νεφελούδης: Η νέα υποχρεωτική κλαδική σύμβαση θα καλύπτει το 51% των εργαζόμενων
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για τον ερχόμενο Αύγουστο

Υποχρεωτική θα είναι πλέον για όλους η κλαδική σύμβαση και θα καλύπτει το 51% των εργαζόμενων κάθε εργασιακού χώρου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, για τη συμφωνία με τους θεσμούς στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς σε περιπτώσεις κλάδων που σημειώνουν άνοδο, φέρνοντας για παράδειγμα την τάση στο λιανικό εμπόριο ή στον τουρισμό. Η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει τη διασταύρωση στοιχείων από την ΕΡΓΑΝΗ με τους καταλόγους των αντίστοιχων συνδικαλιστικών οργανώσεων και της εργοδοσίας για να εντοπίζεται το ύψους της υψηλότερης κλαδικής σύμβασης, η οποία και θα υπερισχύει.

Ο κ. Νεφελούδης δήλωσε πως θα υπάρχει νομοθετική παρέμβαση από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την αδήλωτη εργασία, και προανήγγειλε εκτεταμένους ελέγχους στα νησιά από το ΣΕΠΕ κατά τη θερινή περίοδο. Τέλος υπογράμμισε πως είναι παράνομες οι απολύσεις εγκύων γυναικών, και κάλεσε τις ενδιαφερόμενες να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους, ανώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα