Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς Ντε Γκίντος

Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς Ντε Γκίντος
Spanish Economy Minister Luis de Guindos arrives for a meeting of EU finance ministers at the EU Council building in Brussels on Tuesday, Nov. 7, 2017. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του κεντρικού τραπεζίτη της Ιρλανδίας, Φίλιπ Λέιν

Η Ιρλανδία απέσυρε την υποψηφιότητα του Φίλιπ Λέιν, του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ομολόγων του στο Γιούρογκρουπ.

Με την αποχώρηση του Λέιν, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση είναι πλέον ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. “Σήμερα, επιβεβαιώνω ότι δεν θα υποβάλουμε σε ψηφοφορία την υποψηφιότητά του” είπε ο Ντόναχιου.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης πρόκειται να συζητήσουν και να προτείνουν έναν υποψήφιο που θα διαδεχτεί τον Βίκτορ Κονστάνσιο στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ τον ερχόμενο Μάιο.

Ο νέος αντιπρόεδρος

Ο Ντε Γκίντος δεν θέλει συστάσεις. Γεννήθηκε το 1960, είναι οικονομολόγος και ο σημερινός υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνισμού της Ισπανίας. Είναι μέλος του ισπανικού Ανώτερου Σώματος Εμπόρων και Οικονομολόγων του Κράτους και κατά τη διάρκεια των δύο κυβερνήσεων του Χοσέ Μαρία Αθνάρ (1996-2004) είχε αναλάβει διάφορα πόστα. Έχει εργαστεί σε εταιρείες που προσφέρουν οικονομικές υπηρεσίες, όπως την Lehman Brothers, στην οποία διατέλεσε μέλος του Συμβουλευτικού της Συμβουλίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διοικητής στην Ισπανία και την Πορτογαλία μέχρι την πτώχευσή της το 2008. Ήταν επίσης διευθυντής του ισπανικού Εταιρικού Ινστιτούτου (στα ισπανικά, Instituto de Empresa) από το 2010[1] και ανήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτροδότησης Endesa.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα