Ντράγκι: Ανάκαμψη από το 2ο εξάμηνο του 2013

Ντράγκι: Ανάκαμψη από το 2ο εξάμηνο του 2013

Τι δήλωσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι

Άμεση εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι η οικονομία συνολικά στην ευρωζώνη σταδιακά θα ανακάμψει από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αν και η προοπτική αυτή υπόκειται ακόμη σε "πτωτικούς κινδύνους", όπως είπε ο Ντράγκι.

"Αναμένουμε μια σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, το σενάριο αυτό όμως υπόκειται σε υφεσιακούς κινδύνους", επισήμανε, καλώντας να εφαρμοστεί το ταχύτερο η τραπεζική ένωση, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη και να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις, χαρακτηρίζοντας το βήμα αυτό ένα μάθημα-κλειδί από την κρίση η οποία ενέσκηψε στην Κύπρο.

"Πρέπει να εφαρμόσουμε τον ενιαίο μηχανισμό επίβλεψης το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Ντράγκι, εξαίροντας την πολιτική συμφωνία ως προς αυτό στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο.

"Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η περισσότερη επίβλεψη των τραπεζικών συστημάτων στις χώρες-μέλη (της ΕΕ) σε (κεντρικό) Ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να κάνει μόνο καλό", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντράγκι: "Λάθος η πρώτη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο"

SHARE:

24Media Network