Ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών στο επίκεντρο του Ecofin

Εκδήλωση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με θέμα «Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης», Δευτέρα 11 Νοε. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Εκδήλωση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με θέμα «Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης», Δευτέρα 11 Νοε. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσαν Στουρνάρας, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί για τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών

Η ελληνική Προεδρία θα ζητήσει από το σημερινό Συμβούλιο Ecofin αν όχι μια νέα εντολή, τουλάχιστον, να υπάρξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις που θα διεξάγει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,προκειμένου να κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών, δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Θέλουμε τους πάντες στην όλη διαδικασία, αυτό είναι που προέχει» τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο Ecofin θα υπάρξει κάποια συμφωνία στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη χάσμα στις θέσεις, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα επικριτικό επί της συμφωνίας στην οποία κατέληξε το Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημείωσε πάντως ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβαστική λύση πριν από τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί είπε, ότι υπάρχει ήδη μια συμφωνία, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων.

Σημείωσε ότι τη Δευτέρα έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα με στόχο να ενισχυθεί και να απλουστευθεί η διαδικασία της αμοιβαιοποίησης και της δανειοδοτικής ικανότητας.

O Π. Μοσκοβισί υποστήριξε, τέλος, ότι η Γαλλία είναι χώρα που διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων και επιθυμεί μια φιλόδοξη τραπεζική ενοποίηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE: