Ο Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνει το αρνητικό κλίμα: Σημειώνονται πρόοδοι, αλλά είμαστε ακόμη μακριά

Ο Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνει το αρνητικό κλίμα: Σημειώνονται πρόοδοι, αλλά είμαστε ακόμη μακριά

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Εurogroup κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της άτυπης συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ στη Ρίγα της Λετονίας

“Εναπόκειται στην ελληνική πλευρα να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλούμ λίγο μετα το πέρας της σημερινής άτυπης υπουργικής συνόδου στη Ρίγα της Λετονιας εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα οτι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ως την ερχόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στις Βρυξελλες.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης οτι απο τη στιγμή που θα κλείσουν οι έν εξελίξει διαβουλεύσεις, θα αρχίσουν οι συνεννοήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Ιούνιο, όποτε λήγει η τετράμηνη παράταση που δόθηκε τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα.

Ο Ολλανδός υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία λέγοντας ότι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαβουλεύσεων, ενώ δεν έκρυψε ότι στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το κλίμα για την ελληνική πλευρά και τον Γιάνη Βαρουφάκη προσωπικά υπήρξε αρνητικό. 

Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι ναι μεν έχουν γίνει κάποιες πρόοδοι από ελληνικής πλευράς – κυρίως τις τελευταίες ημέρες, πλην όμως σημείωσε ότι αυτές είναι ανεπαρκείς. “Είμαστε ακόμη μακρυά” τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν. 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρεγκλινγκ αναφέρθηκε στους ευνοϊκούς όρους με τους οποίους δανείζει ο Μηχανισμός την Ελλάδα η οποία όπως είπε με τον τρόπο αυτό εξοικονομεί ποσά της τάξεως των 8 δισ. ευρώ.  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναφερόμενος στα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού τομέα ζήτησε και αυτός επιτάχυνση των διαβουλεύσεων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα