Ο οίκος Fitch έθεσε την Κύπρο σε αρνητική προοπτική

Ο οίκος Fitch έθεσε την Κύπρο σε αρνητική προοπτική

Καταστροφικές συνέπειες για την κυπριακή οικονομία, θα έχει η συμφωνία του Eurogroup, σύμφωνα με τον οίκο Fitch. Πώς αντιμετωπίζει πλέον την Κύπρο

Ο οίκος αξιολόγησης αξιόχρεου Fitch υποβάθμισε την Τρίτη σε αρνητική την οικονομική προοπτική της Κύπρου, εκτιμώντας ότι το σοκ από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας μπορεί να βλάψει την εγχώρια οικονομία και ως εκ τούτου και τα δημόσια οικονομικά της.

Ο οίκος βαθμολογεί πλέον την Κύπρο με "Β", μια αξιολόγηση που βρίσκεται πολύ χαμηλά στην κατάταξη του οργανισμού αυτού, και η οποία αντιστοιχεί σε έναν οφειλέτη με πολύ ασθενείς εγγυήσεις αποπληρωμής.

Το οδυνηρό ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης για το νησί που είναι μέλος της ευρωζώνης προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές την εβδομάδα αυτή, με μεγάλο μέρος των καταθετών των τραπεζών να "τιμωρείται" στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

"Ο Fitch θα επιδιώξει να επανεξετάσει την αρνητική οικονομική προοπτική της Κύπρου όταν θα έχουν συμφωνηθεί περαιτέρω ουσιώδη στοιχεία του προγράμματος", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: