Ο οίκος Moody's αναβαθμίζει την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας

Ο οίκος Moody's αναβαθμίζει την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας

Καλά νέα για την οικονομία της Ισπανίας. Ο Moody's απέκλεισε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, στο άμεσο μέλλον

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service σημειώνοντας την εξισορρόπηση της ισπανικής οικονομίας αναβάθμισε από "αρνητική" σε "θετική" την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας.

Η απόφαση αυτή υποδηλώνει ότι ο οίκος Moody's δεν εξετάζει πλέον να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας για το δημόσιο χρέος της, που σήμερα έχει διαβάθμιση "Baa3", δηλαδή το χαμηλότερο σημείο της επενδυτικής αξιολόγησης.

"Η δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας δείχνει να βελτιώνεται με βραδύ ρυθμό", εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Το τρίτο εξάμηνο η χώρα εξήλθε από την ύφεση στην οποία είχε βυθιστεί επί δύο χρόνια, εξαιτίας της "φούσκας" στην αγορά ακινήτων και του προβληματικού τραπεζικού της τομέα.

Ο Moody's εκτιμά ότι οι κίνδυνοι μετάδοσης προερχόμενοι από άλλες χώρες της ευρωζώνης "υποχώρησαν" διευκολύνοντας την πρόσβαση της Ισπανίας στις χρηματαγορές.

Επισημαίνει επίσης "τη σημαντική μείωση" των απειλών για το ισπανικό χρέος λόγω της ευθραυστότητας του τραπεζικού τομέα.

Τον Ιούλιο του 2012 οι Βρυξέλλες χορήγησαν πακέτο 41,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Μαδρίτη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, προκειμένου η χώρα να θωρακίσει το τραπεζικό της σύστημα.

'Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας στη χώρα (περίπου 26% τον Νοέμβριο) ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η ισπανική αγορά εργασίας "σταθεροποιήθηκε".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network