Ο Βαρουφάκης αμφισβητεί ξεκάθαρα το δημοσιονομικό κενό, αποκαλώντας τους θεσμούς... Τρόικα

ο υπουργός οικονολμικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ο υπουργός οικονολμικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, ενός από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές (Vid)

Την ύπαρξη του 1,8 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού αμφισβητεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσερχόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός έκανε μία σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους, λίγες μόνο ώρες πριν τη νέα συνεδρίαση του Brussels Group, για το ελληνικό ζήτημα.

"Εμείς τα αμφισβητούμε. Εμείς θεωρούμε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο δημοσιονομικό κενό", είπε χαρακτηριστικά, ενώ φαίνεται πως ξεχάστηκε και αποκάλεσε τους θεσμούς... Τρόικα.

"Αυτά τα περί 1,8 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού είναι μέρος της προσπάθειας της Τρόικα, να επιβάλει μεγαλύτερη λιτότητα", είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βαρουφάκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπλουμ, στην Αθήνα, είχε δηλώσει σαφώς, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την Τρόικα, ως σαθρά δομημένη επιτροπή.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης είπε, ότι "ο μόνος λόγος, για τον οποίο δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, είναι η πολύ ισχυρή αντίθεσή μας και προσωπική μου αντίθεση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης για 1,8 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού

SHARE:

24Media Network