"Όχι" στη διαγραφή χρέους λέει ο Γκίκας Χαρδούβελης

Τελετή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, "Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης", για την υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ για αυτοκινητοδρόμους, μετρό και ενέργεια στην Ελλάδα την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τελετή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, "Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης", για την υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ για αυτοκινητοδρόμους, μετρό και ενέργεια στην Ελλάδα την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα η διαγραφή δημόσιου χρέους", δήλωσε στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τις επενδύσεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Αντίθετος με τη διαγραφή του δημόσιου χρέους εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο περιθώριο του "road show" που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, «δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους». Ο ίδιος σημείωσε, αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ότι «όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές».

Χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων. Υποστήριξε ότι οι αποκρατικοποιήσεις επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και τούτο διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Σκωτία, επεσήμανε ότι τυχόν ανεξαρτητοποίησή της θα επηρέαζε αρνητικά ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρδούβελης
SHARE:

24Media Network