Οι δέκα καλύτερες χώρες για να επενδύσετε εδώ και τώρα

Οι δέκα καλύτερες χώρες για να επενδύσετε εδώ και τώρα
(AP Photo/Sakchai Lalit) AP

Ποια είναι τα κριτήρια ώστε να χαρακτηρισθεί μία χώρα ιδανική για επενδύσεις

Προκειμένου να χαρακτηριστεί μία χώρα άξια προς επένδυση, πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της υπολόγισε τέσσερις παράγοντες – Τους ανθρώπους της χώρας, το περιβάλλον, τις σχέσεις και το μακροοικονομικό πλαίσιο – που ωθούν τόσο τα άτομα, όσο και τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε φυσικούς πόρους, αγορές, τεχνολογίες ή μάρκες αυτής.

Με οδηγό την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, τον περασμένο μήνα το U.S. News κυκλοφόρησε την κατάταξη με τις καλύτερες χώρες για να επενδύσει κανείς το 2018. Προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος, η  ιστοσελίδα έκανε έρευνα σε περισσότερους από 21.000 ανθρώπους σε 80 διαφορετικές χώρες του κόσμου, υπολογίζοντας 65 διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η πολιτιστική επιρροή, η επιχειρηματικότητα και η ποιότητα ζωής.

Το U.S. News  επικεντρώθηκε σε οκτώ από τα 65 χαρακτηριστικά: Την επιχειρηματικότητα, την οικονομική σταθερότητα, το ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, την καινοτομία, την εξειδικευμένη εργασία, την τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη, το δυναμισμό και τη διαφθορά. Οι απαντήσεις από τους 6.000 συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για να καθορίσουν την κατάταξη.

Δείτε παρακάτω τις δέκα πρώτες χώρες της λίστας:

10. ΟΜΑΝ

 

Πληθυσμός: 4,4 εκατ. κάτοικοι

Συνολικό ΑΕΠ: 66,3 δισ. δολάρια

Αύξηση του ΑΕΠ: –

9. ΙΝΔΙΑ

 

Πληθυσμός: 1,3 δισεκατ. κάτοικοι

Συνολικό ΑΕΠ: 2,3 τρισ. δολάρια

Αύξηση του ΑΕΠ: 7,1%

8. ΤΑΙΛΑΝΔΗ

 

Πληθυσμός: 68,9 εκατ. κάτοικοι

Συνολικό ΑΕΠ: 406,8 εκατ. δολάρια

Αύξηση του ΑΕΠ: 3,2%

(AP Photo/Sakchai Lalit)

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα