Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του 2018

Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του 2018

Μόνο οι δυο από τους πέντε πλουσιότερους και νεότερους του κόσμου είναι αυτοδημιούργητοι

Το περιοδικό Forbes κυκλοφόρησε για ακόμη μία χρονιά την κατάταξη με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου και υπάρχει κάτι παράξενα ενδιαφέρον για τους νεότερους της λίστας: Οι τρεις εξ αυτών κατάγονται από τη Νορβηγία.

Μάλιστα, ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι σήμερα μόλις 21 ετών και είναι η Αλεξάντρα Άντρεσεν και η αδελφή της Καταρίνα, 22 ετών, οι οποίες κατέχουν περίπου 1,4 δισ. δολάρια

Συναντήστε παρακάτω τους πέντε νεότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο για το 2018, σύμφωνα με το Forbes:

Τζον Κόλισον – 27 ετών

 

Περιουσία: 1 δισ. δολάρια

Ο Τζον εγκατέλειψε το Χάρβαρντ για να ιδρύσει την Stripe, μια ηλεκτρονική εταιρεία πληρωμών, με τον αδερφό του Patrick το 2011. Τα δυο αδέλφια που γεννήθηκαν στην Ιρλανδία ζουν τώρα στο Σαν Φρανσίσκο, στην έδρα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Stripe έκλεισε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον η εταιρεία έχει αξία 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με το Forbes.

Έβαν Σπίγκελ – 27 ετών

 

Περιουσία: 4,1 δισ. δολάρια

Ο Σπίγκελ συνίδρυσε τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών Snapchat με τον πρώην συμμαθητή του στο Stanford και τον αδελφό του Μπόμπι Μέρφυ το 2011.

Όταν η Snap ξεκίνησε τις συναλλαγές τον Μάρτιο του 2017, ο Σπίγκελ έγινε ο νέος CEO της επιχείρησης. Και σήμερα ο ίδιος και ο Μέρφυ κατέχουν περίπου το 18% της Snap.

Σημειώνεται ότι περίπου 170 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Snapchat κάθε μέρα, σύμφωνα με το Forbes.

Γκούσταβ Μάγκναρ Ουίτζο – 24 ετών

 

Περιουσία: 1,9 δισ. δολάρια

Ο Γκουστάβ κατέχει σχεδόν το ήμισυ της νορβηγικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Salmar, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολομού στον κόσμο. Ο πατέρας του, ο οποίος εξακολουθεί να διευθύνει την εταιρεία, του έκανε δώρο τις μετοχές της εταιρείας το 2013. Σύμφωνα με το Forbes, ο Γκουστάβ έχει επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε εταιρείες εκμίσθωσης ακινήτων και σε τεχνολογικές startup επιχειρήσεις

Δείτε τους υπόλοιπους στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα