Όλι Ρεν: "Στο Eurogroup πρέπει να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα"

European Union Commissioner for Enlargement Olli Rehn talks to the media during a joint press conference with  Turkey's Foreign Affairs Minister Ahmet Davutoglu, unseen, following  their meeting at the EU Commission headquarter in Brussels Friday Oct. 2, 2009. (AP Photo/Thierry Charlier)
European Union Commissioner for Enlargement Olli Rehn talks to the media during a joint press conference with Turkey's Foreign Affairs Minister Ahmet Davutoglu, unseen, following their meeting at the EU Commission headquarter in Brussels Friday Oct. 2, 2009. (AP Photo/Thierry Charlier) AP

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν.

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τη Δευτέρα δήλωση Ευρωπαίου υψηλόβαθμου αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία πιθανώς δεν θα υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στις 12 Νοεμβρίου, καθώς δεν θα έχει βρεθεί η φόρμουλα που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

"Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δεν θα είναι το τελικό στάδιο. Δεν πιεζόμαστε τόσο όσο φαίνεται", ανέφερε ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

"Χρειαζόμαστε μία κοινή άποψη για τον τρόπο μείωσης του βάρους του χρέους στο συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου και έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτήn", δήλωσε από την πλευρά του ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του G20 στο Μεξικό.

"Είμαστε σε τροχιά να πάρουμε την απόφαση στις 12 Νοεμβρίου, αλλά αυτό θα απαιτήσει ακόμη αρκετή δουλειά από όλους, από την ελληνική Βουλή και τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η επαναγορά του ελληνικού χρέους είναι η προτιμητέα επιλογή, ο επίτροπος απάντησε πως αναμένει ότι θα χρειαστεί ένας συνδυασμός στοιχείων και πως σίγουρα δεν θα απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο.

"Αλλά, είναι ακόμη λίγο πρόωρο να πούμε κάτι οριστικό για το ζήτημα αυτό", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Reuters: Πιθανό να μην παρθεί απόφαση για τη δόση στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου

SHARE: