Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Avis

default image

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της "Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε", θυγατρικής της Avis Europe Group Holdings BV

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε  τη διαδικασία εξαγοράς της “Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε”, της θυγατρικής της Avis Europe Group Holdings BV στην Ελλάδα. 

Η εξαγορά αφορά στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας αντί του τιμήματος των 25,5 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη απόκτηση του δικαιώματος της αποκλειστικής χρήσης του σήματος και ονόματος Avis στον τομέα της βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μισθώσεως αυτοκινήτων. 

Η Τράπεζα Πειραιώς, που δραστηριοποιείται στο χώρο της μακροχρόνιας μίσθωσης μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Best Leasing, ενισχύει έτσι σημαντικά την θέση της στην ελληνική αγορά και δημιουργεί συνέργιες και οικονομίες κλίμακος στην διαχείριση του στόλου των αυτοκινήτων της. Ο συνολικός στόλος αυτοκινήτων του Ομίλου, μετά την εξαγορά αυτή, ξεπερνά τα 26.000 οχήματα. Ο τζίρος της Avis στην Ελλάδα για το 2006 ήταν 81,3 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας 5,4 εκ.ευρώ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα