"Πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων των Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Μάγειρα

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε σήμερα ότι ο Όμιλος Μαρφίν μεταφέρει την έδρα του ομίλου από την Κύπρο στην Ελλάδα, λόγω του ''συντηρητικού'' νομοθετικού πλαισίου που επικρατεί στην Κύπρο. Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο κ. Βγενόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστούν οι υπάλληλοι της Μαρφίν Λαϊκής και ότι η Τράπεζα θα συνεχίζει τις εργασίες της, σημειώνοντας πως ''Πρόεδρος της κυπριακής Τράπεζας που θα δημιουργηθεί θα είμαι εγώ προσωπικά'', Λευκωσία 19 Μαΐου 2009.
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε σήμερα ότι ο Όμιλος Μαρφίν μεταφέρει την έδρα του ομίλου από την Κύπρο στην Ελλάδα, λόγω του ''συντηρητικού'' νομοθετικού πλαισίου που επικρατεί στην Κύπρο. Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο κ. Βγενόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστούν οι υπάλληλοι της Μαρφίν Λαϊκής και ότι η Τράπεζα θα συνεχίζει τις εργασίες της, σημειώνοντας πως ''Πρόεδρος της κυπριακής Τράπεζας που θα δημιουργηθεί θα είμαι εγώ προσωπικά'', Λευκωσία 19 Μαΐου 2009. Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΦΙΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ''ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ'' ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, Ο Κ. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ''ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ'', ΛΕΥΚΩΣΙΑ 19 ΜΑΙΟΥ 2009.

Τι αποφάσισε το δικαστήριο της Λευκωσίας για τα τρία ανώτατα στελέχη της πρώην Μαρφίν-Λαϊκής

«Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Κυριάκου Μάγειρα, των τριών ανώτατων στελεχών της πρώην Μαρφίν-Λαϊκής, καθώς και της Marfin Investment Group, αποφάσισε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Με την απόφαση οριστικοποιούνται τα προσωρινά διατάγματα που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2013 για μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων τους, κατόπιν αιτήματος της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής, Άντρης Αντωνιάδη.

Με βάση τα διατάγματα, για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Ευθύμιο Μπουλούτα, δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 3,79 δισεκατομμυρίων ευρώ και για τον Κυριάκο Μάγειρα μέχρι 1,5 δισεκατομμυρίου.

Το διάταγμα, απαγορεύει επίσης στη Marfin Investment Group να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταλμα σύλληψης για τους Αν. Βγενόπουλο και Ευ. Μπουλούτα

SHARE: