Πέφτουν κι άλλο οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Πέφτουν κι άλλο οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων
AFP

Συνεχίζεται η πτώση στις αποδόσεις ομολόγων μετά την ανακοίνωση προγράμματος νομισματικής στήριξης της οικονομίας της ΕΚΤ

Οι αποδόσεις των ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών μειώνονται και σήμερα, μετά το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε απρόσμενα την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά τη μεγαλύτερη άνοδο διμήνου που σημείωσαν την Πέμπτη, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, με την απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,96% και την απόδοση των 2ετών ιρλανδικών ομολόγων να είναι αρνητική για πρώτη φορά.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αποδόσεις και των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Reuters.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe υποχωρεί 0,2%, ενώ ο δείκτης μετοχών MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μειώθηκα κατά 0,5%.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των μισθωτών στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα αναμένεται να ενισχύσουν τις ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Fed) μειώνει τις αγορές ομολόγων.

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα έκαναν ράλι την Πέμπτη, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της και να αγοράσει ομόλογα από τον ιδιωτικό τομέα και τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ότι οι σημερινές συζητήσεις με τους φιλορώσους αντάρτες θα οδηγήσουν σε εκεχειρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Έπιασαν πάτο" τα ελληνικά ομόλογα. Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις τους

SHARE:

24Media Network