Πέφτουν οι μάσκες: Έρχονται πειθαρχικές διώξεις για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Εγκαίνια νέου σταθμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών της νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Εγκαίνια νέου σταθμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών της νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Στο στόχαστρο του Αρείου Πάγου η 5η ειδική ανακρίτρια, Ελένη Πεδιαδίτη. Για ποιο λόγο την κατηγορούν και ποια η εμπλοκή της στην υπόθεση διογκωμένου ελλείμματος το 2009

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Επιθεώρησης των δικαστών Αντώνης Αθηναίος σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη που χειρίστηκε την υπόθεση της  διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Αναφορά κατά της  ανακρίτριας είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος, στην οποία αναφερόταν σε όσα έχει καταγγείλει το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, ότι δηλαδή η κ. Πεδιαδίτη τής ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου. Παράλληλα ο κ. Αδαμόπουλος ζητούσε να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Κολιοκώστας διαβίβασε την σχετική αναφορά, καθώς και δημοσίευμα του Τύπου, στο οποίο γινόταν αναφορά στους χειρισμούς της ανακρίτριας  σχετικά με την έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων.

SHARE: