Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Έως τις 30 Σεπτέμβρη ανοιχτή η πλατφόρμα

Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Έως τις 30 Σεπτέμβρη ανοιχτή η πλατφόρμα
NEWS 24/7 88,6 / WATKINSON

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων αναφέρθηκε ο Τάσος Πετρόπουλος ο οποίος ήταν καλεσμένος στα "Παιχνίδια Εξουσίας". Τι είπε για το ύψος του κουρέματος, για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες".

"Μέχρι 30 Σεπτέμβρη θα μείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και θα ανοίξει την επομένη της δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ"

Αυτό δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Υφυπουργός Εργασίας και καταλόγισε στη ΝΔ ότι βάζει εμπόδια στην ψήφισή του νομοσχεδίου των 120 δόσεων με την πρόταση μομφής.

Ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η ρύθμιση προβλέπει κούρεμα 85% στις προσαυξήσεις ενώ μεσοσταθμικά η μείωση για τους ωφελούμενους θα φτάσει στο 70%.

Σημείωσε ότι 300 χιλιάδες αγρότες έχουν χρέη για τα οποία προβλέπεται 100% κούρεμα των τόκων. “100 χιλιάδες αγρότες δυσκολεύονται να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών. Για αυτό το όριο οφειλής για να βγουν στη σύνταξη ανεβαίνει από 4 στις 6 χιλιάδες” υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε ότι περιορίζονται στα 4,5 δις οι οφειλές από τα περίπου 15 που ήταν έως τώρα ενώ για τα χρέη των εργοδοτών εξήγησε ότι εκπίπτουν 100% οι προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη εάν καταβάλλουν το ποσό ενιαίο.

“Εάν πληρώσει ο εργοδότης με δόσεις το κούρεμα θα πέσει στο 50%” διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Σε σχέση με τα βαρέα και ανθυγιεινά είπε ότι ανεβαίνει από 13 σε 17 χρόνια η περίοδος που πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος 1000 ένσημα για να βγει στη σύνταξη ενώ μίλησε και για τις αιτολογημένες απολύσεις κάνοντας λόγο για αυστηρά πλαίσια ελέγχου.

Στο πολυνομοσχέδιο έχουν ενταχθεί και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους διανομείς φαγητού καθώς μεταξύ άλλων ο εργοδότης θα πρέπει να τους προμηθεύει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό

Προανήγγειλε επίσης νέα θετικά μέτρα μέσω του σταθμού μας με φόντο τις 120 δόσεις που κατατίθενται σήμερα.

Όπως είπε ο Τάσος Πετρόπουλος ανακοινώσεις θα γίνουν όταν έρθει η ώρα ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να απαλλάξει από τη φορολογία τα μεγάλα κέρδη.

Χαρακτήρισε άπιστους θωμάδες” όσους -όπως είπε- δεν καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση παραμένει συνεπής σε όσα έχει δεσμευτεί. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν και τα μέσα ενημέρωσης καθώς όπως τόνισε “αντί για ενημέρωση μετά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου είδα σήμερα παραπληροφόρηση”.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η ρύθμιση, με βάση το πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση και έφερε ως παράδειγμα περίπτωση ωφελούμενου που θα καταβάλλει 182 ευρώ το μήνα αντί για πάνω 4 χιλιάδες.

Εξήγησε ωστόσο ότι αν ο υπόχρεος δεν πληρώσει δύο δόσεις χάνει τη ρύθμιση.

Σε σχέση με τις συντάξεις χηρείας τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 70% του ποσού που λάμβανε ο θανών αντί του 50% και πρόσθεσε ότι επεκτείνεται στα 35 χρόνια η κάλυψη για τα ορφανά παιδιά.

Τέλος, καταλόγισε επίσης στη ΝΔ ότι σκοπεύει να καταργήσει την επικουρική σύνταξη.

SHARE:

24Media Network