Πέτσας για κοινωνικό μέρισμα: Κατά 90% θα καταβληθεί τη Δευτέρα

Πέτσας για κοινωνικό μέρισμα: Κατά 90% θα καταβληθεί τη Δευτέρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Για το κοινωνικό μέρισμα, το κυβερνητικό έργο και τα περιφερειακά κανάλια μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Για το κυβερνητικό έργο και την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό σταθμό “Star Κεντρικής Ελλάδας”.

Όπως σημείωσε “έχουμε ξεκινήσει καλά τους πρώτους έξι μήνες. Ό,τι έχουμε πει, το κάνουμε και στο κομμάτι της οικονομίας και στο κομμάτι της ασφάλειας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαχυθεί ακόμη περισσότερο αυτό το καλό αποτέλεσμα στην κοινωνία μας, όχι μόνο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και στη μεσαία τάξη και με μια μεγαλύτερη μέριμνα και για τους αγρότες μας και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πιστεύω ότι αυτό θα μπορέσουμε να το δούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και αυτό το καλό ξεκίνημα να έχει συνέχεια”.

Για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Πέτσας ανέφερε: Το κοινωνικό μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί αύριο. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες. Εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός”, ενώ για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποστήριξε: “Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Αυτό που θέλουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι να υπάρξει μια αποκλιμάκωση, να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και εφόσον πάνε καλά, τότε μπορεί να ακολουθήσουν οι διερευνητικές επαφές, μετά συνυποσχετικό, μετά Χάγη. Άρα, έχουμε μια μακρά διαδρομή να διανύσουμε”.

Τέλος σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα Περιφερειακά κανάλια είπε ότι “χρειάζεται επικαιροποίηση” και πρόσθεσε: “Πιο σημαντική παρέμβαση ήταν του κ. Ρουσόπουλου, εδώ και 15 περίπου χρόνια. Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολύ έργο. Για τα Περιφερειακά κανάλια θα προχωρήσουμε σε διαδικασία αδειοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια. Αφού δημιουργηθεί ο νέος ψηφιακός χάρτης, στον οποίο είμαστε στο τέλος της κατάρτισής του, με τα συναρμόδια Υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Ε.Σ.Ρ., θα προχωρήσουμε μέσα στο πρώτους μήνες του 2020 σε όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται στο νομοθετικό πλαίσιο και μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τα θεματικά κανάλια και μετά τα Περιφερειακά ραδιόφωνα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα