Πιστώθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγωνιά επικρατεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013, στο νομό Τρικάλων. Ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν με το θέρμομετρο να δείχνει --2 βαθμούς τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο στιγμιότυπο παραγωγός σε πάγκο της λαϊκής αγοράς της πόλης προσπαθεί να ζεσταθεί με μια παλιά ξυλόσομπα. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Χαμηλές θερμοκρασίες και παγωνιά επικρατεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013, στο νομό Τρικάλων. Ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν με το θέρμομετρο να δείχνει --2 βαθμούς τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο στιγμιότυπο παραγωγός σε πάγκο της λαϊκής αγοράς της πόλης προσπαθεί να ζεσταθεί με μια παλιά ξυλόσομπα. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατ. ευρώ, πιστώθηκε σε 330 χιλιάδες δικαιούχους

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε σε 330.000 φορολογούμενους την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015. Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο).

Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

SHARE:

24Media Network