Πληθωρισμός: Υποχώρησε στο 3,2% τον Ιανουάριο – Στο 2,8% στην ευρωζώνη

Διαβάζεται σε 1'
Πληθωρισμός: Υποχώρησε στο 3,2% τον Ιανουάριο – Στο 2,8% στην ευρωζώνη
Σούπερ μάρκετ EUROKINISSI

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο (5,7%, έναντι 6,1% τον Δεκέμβριο),

Στο 3,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν στο 3,7%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε επίσης και συγκεκριμένα στο 2,8%, από 2,9% τον Δεκέμβριο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες στην ευρωζώνη, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο (5,7%, έναντι 6,1% τον Δεκέμβριο), ακολουθούμενα από τις υπηρεσίες (4,0%, σταθερός σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (2,0%, έναντι 2,5% τον Δεκέμβριο) και ενέργεια (-6,3% έναντι -6,7% τον Δεκέμβριο).

Στη Γαλλία, ο πληθωρισμός τον περασμένο μήνα υποχώρησε στο 3,1% από 3,7% το Δεκέμβριο, ενώ οι αυξήσεις στα τρόφιμα “έτρεξαν” με 5,7% από 7,2%. Σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού καταγράφηκε τον Ιανουάριο και στη Γερμανία, με το γενικό δείκτη να “φρενάρει” στο 2,9% από 3,7% το Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα