POS: Μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών με νόμο

Διαβάζεται σε 1'
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δε θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση έρχεται μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών στα POS, λέγοντας ότι είναι μεγάλη η χρέωση στα μικρά ποσά, ενώ δήλωσε πως η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα