Ποσοτική χαλάρωση και για την Ελλάδα δείχνει ο Ντράγκι

Arrivals for the extraordinary Eurogroup meeting in Brussels, Belgium on June 25, 2015.
Arrivals for the extraordinary Eurogroup meeting in Brussels, Belgium on June 25, 2015. SOOC

Παράθυρο συμμετοχής της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανοίγει ο Ντράγκι. Θέτει τέσσερις προϋποθέσεις, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Απέκλεισε επίσης κούρεμα καταθέσεων

Τέσσερις προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσε ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι.

Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ξανά παράθυρο συμμετοχής της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που τα λεγόμενα του έδειξαν ότι θα επεκταθεί το Δεκέμβριο. Έθεσε όμως ταυτόχρονα  αυστηρό όρο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την τήρηση των μνημονιακών στόχων.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ευρωβουλευτή της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι:

*Να βρίσκεται σε πρόγραμμα προσαρμογής

*Να τηρεί τους στόχους αυτού του προγράμματος

*Να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα

*Να έχει την ανάλογη πιστοληπτική ικανότητα αυτός που εκδίδει τα ομόλογα.

Εκτίμησε επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες δε βρίσκονται κοντά στην κατάρρευση και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων κατά την ανακεφαλαιοποίηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΤ
SHARE:

24Media Network