Πού βρήκαν καταφύγιο οι ελληνικές καταθέσεις εν μέσω κρίσης

Πού βρήκαν καταφύγιο οι ελληνικές καταθέσεις εν μέσω κρίσης

Πού έχουν καταλήξει τα χρήματα τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό κατά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα το 2008; Οι κλασσικοί "προορισμοί" και η έκπληξη της Ολλανδίας

Πολλοί καταθέτες μόλις ξέσπασε η κρίση ή καλύτερα μόλις κορυφώθηκε, πήραν τα χρήματα τους και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Το ερώτημα είναι όμως πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά;

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελβετία αλλά και η Κύπρος ήταν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Eλλήνων καταθετών κατά τη διετία 2011-2012.

Η Βρετανία θεωρείται από πολλούς οικονομικούς αναλυτές, ως μία ασφαλής τόπος για μεταφορά χρημάτων, διότι αφενός υπάρχει μεγάλη ευελιξία του τραπεζικού της συστήματος, αφετέρου υπάρχει και στενή σχέση με τη χώρα μας, καθώς πολλοί επιλέγουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως τόπο σπουδών και εργασίας.

Η επιλογή της Ολλανδίας όμως αποτελεί μία έκπληξη, αν και θεωρείται ως μια υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης χώρα, με εύρωστη οικονομία.

Ακολουθεί η Γερμανία, με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς και η Ελβετία, η πλέον "ασφαλής" επιλογή για ολόκληρη τη "Γηραιά Ήπειρο".

Ως μία πολύ λογική επιλογή βρίσκεται στην πέμπτη θέση η Κύπρος, με πλεονεκτήματα τη στενή σχέση με την Ελλάδα, την κοντινή απόσταση αλλά και την παρουσία κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

SHARE: