Προάγγελος ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης από το Euro Working Group

Προάγγελος ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης από το Euro Working Group

Οι τεχνοκράτες του Euro Working Group έδωσαν το "ΟΚ" για τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας

Θετική ήταν η εισήγηση των τεχνοκρατών του EWG για τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλή. Oι τεχνοκράτες εξέτασαν μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέτρα που πέρασαν και τα βρήκαν όλα θετικά.

Ηταν το αναμενόμενο «ραντεβού» των ειδικών, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και την εντολή εκταμίευσης της δόσης.

Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξε η παρουσίαση της έκθεσης συμμόρφωσης της Ε.Ε. για τα προαπαιτούμενα που έχουν ολοκληρωθεί και για αυτά που έχει συμφωνηθεί, τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες ή ακόμη και στην τέταρτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες κατέληξαν ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα περίπου 110 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την πρώτη εκταμίευση των δόσεων.

Χθες, Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο ότι η δόση αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 6 και 7 δισ. και να δοθεί σε δόσεις, με την πρώτη να φτάνει στα ελληνικά ταμεία στο δεύτερο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα