Πρόεδρος Ιταλών βιομηχάνων: Καταστροφική για εμάς η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Πρόεδρος Ιταλών βιομηχάνων: Καταστροφική για εμάς η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

"Αποκαρδιωτικό το ότι δεν μας καλούν σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις. Καταστροφικό για εμάς τυχόν Grexit", δηλώνει ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων, Σ. Σκουίντσι

«Είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων, Σέρτζιο Σκουίντσι. «Στην Ευρώπη υπάρχει μια διαρχία που αποτελείται από την Γερμανία και την Γαλλία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων ο οποίος δεν έκρυψε πως «δεν βρίσκει σωστή την διαρχία αυτή» και εξέφρασε την ελπίδα να δοθεί και πάλι, στην Ιταλία, η θέση που της αξίζει.

«Το ότι η Μέρκελ μιλά από θέση ισχύος είναι αδιάψευστο, αλλά το ότι η γνώμη του Ολάντ μετρά περισσότερο από την δική μας, δυσκολεύομαι να το κατανοήσω» τόνισε ο Σκουίντσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, στην φάση αυτή, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ιταλική οικονομία». Ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, διότι θα έφερνε κλυδωνισμούς στην ζώνη του ευρώ. «Όταν αρχίζουν οι κλυδωνισμοί ξέρεις από πού ξεκινάς αλλά δεν γνωρίζεις που πρόκειται να καταλήξεις», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής των Ιταλών επιχειρηματιών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: