Προειδοποιήσεις Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων, χρειάζεται πολύ δουλειά για συμφωνία στις 24 Απριλίου

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble addresses a press conference in Berlin on November 27, 2012 after a Eurozone meeting in Brussels.   AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble addresses a press conference in Berlin on November 27, 2012 after a Eurozone meeting in Brussels. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE AFP

Έχει σημειωθεί πρόοδος στην συνεργασία με τους θεσμούς, αλλά ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει η εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

Για πρόοδο στην συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά στην διαπραγμάτευση.

"Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτη τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικων να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου. Και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι σαφές οτι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Γερμανία: "Θετικό σημάδι" η καταβολή του ποσού που όφειλε στο ΔΝΤ

Η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε σήμερα «θετικό σημάδι» την καταβολή από την Ελλάδα χθες Μ. Πέμπτη, της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έκανε λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

«Η κυβέρνηση ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκανε μια πληρωμή στο ΔΝΤ» και βλέπει σε αυτό «ένα θετικό σημάδι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών από την πλευρά της έκανε λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών. «Όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ακόμη ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και ότι μένει να γίνει πολλή δουλειά», σημείωσε η εκπρόσωπος.

SHARE:

24Media Network