Πρόκληση για το ΤΧΣ τα κόκκινα δάνεια

According to a very controversial formula of psychologist Cliff Arnall that is unacceptable from almost every Mathematics scientist, the third Monday of January is supposed to be the most depressing day of the year and it is called the Blue Monday. Athens, Greece on January 18, 2016. /         ,         . , 18 , 2016.
According to a very controversial formula of psychologist Cliff Arnall that is unacceptable from almost every Mathematics scientist, the third Monday of January is supposed to be the most depressing day of the year and it is called the Blue Monday. Athens, Greece on January 18, 2016. / , . , 18 , 2016. SOOC

Δημοσιεύθηκε η έκθεση του ΤΧΣ. Μετά την επιτυχή τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο στόχος για εφέτος είναι η αντιμετώπιση των επισφαλών απαιτήσεων

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το 2015, η οποία ορίζει ως κύρια προτεραιότητα του 2016 τα κόκκινα δάνεια.

Μετά την επιτυχή τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο στόχος για εφέτος είναι η αντιμετώπιση των επισφαλών απαιτήσεων , αναφέρει σε δήλωση του που συνοδεύει την έκθεση, ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής.

"Το ΤΧΣ  εγκαίρως και επιτυχώς εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις που προβλέπονταν στο Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους Εταίρους της. Οι δεσμεύσεις αυτές περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, την τροποποίηση του νόμου του Ταμείου προκειμένου να αντικατοπτρίζει το νέο ρόλο του, το σχέδιο δράσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των συστημικών τραπεζών", αναφέρει ο κ.Μιχελής και προσθέτει:

"Στις προτεραιότητες του ΤΧΣ για το 2016 είναι να διευκολύνει και να βοηθήσει, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα μέρη, στην επίλυση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να προτείνει βελτιώσεις στις πρακτικές Εταιρικής Διακυβέρνησης, να παρακολουθεί την υλοποίηση και συμμόρφωση των τραπεζών με τις Συμφωνίες Πλαισίου Συνεργασίας, να επιβλέπει τις συναλλαγές και τις κυριότερες εταιρικές πράξεις και τέλος να ενισχύσει τις υποδομές του Ταμείου. Στο μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το Ταμείο θα συνεχίσει να συμβάλει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, αντίστοιχα”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης.

Card

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ SOOC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόκκινα Δάνεια
SHARE: