Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

Στις 17 Ιανουαρίου αναμένεται η οριστική απόφαση - το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προχώρησε σε διοικητικές αλλαγές

Ανάσα στην ακριτική επιχείρηση και στους εκατοντάδες εργαζόμενους της δίνει η απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής που αναστέλλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 17 Ιανουαρίου. «Κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο», δηλώνουν οι εργαζόμενοι. Χθες το ΔΣ της επιχείρησης εν αναμονή της απόφασης είχε αποφασίσει την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ανακοπής της διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης του προστίμου δίνει το χρονικό διάστημα προκειμένου η επιχείρηση να «ανασάνει», να συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά και να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Όπως άλλωστε σημειώνει το Έθνος, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πήρε κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το αίτημα της ΣΕΚΑΠ για «πάγωμα» πληρωμής του προστίμου. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας, προχωρώντας παράλληλα σε διοικητικές αλλαγές.

Το Δ.Σ. όρισε ως νομικό – ειδικό σύμβουλο της εταιρείας για τον χειρισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την διαδικασία της πτώχευσης, τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη, με ειδίκευση στα θέματα πτωχευτικού δικαίου, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. που ενέκρινε ο κ.Σωτηριάδης, ορίστηκε ως νέος γενικός διευθυντής της ΣΕΚΑΠ ο κ. Σταύρος – Κωνσταντίνος Παπασπύρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ώρα μηδέν για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ

SHARE:

24Media Network