Προβόπουλος: Επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2014

31-8-2011-ΑΘΗΝΑ-Προεδρικό Μέγαρο, ο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
31-8-2011-ΑΘΗΝΑ-Προεδρικό Μέγαρο, ο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ανάκαμψη στα μέσα του 2014 βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Τι δήλωσε για ενδεχόμενη παρέμβαση της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να αγοράσει ομόλογα μέσω του προγράμματός της για αγορά ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιώργος Προβόπουλος.

Το πρόγραμμα, με την ονομασία «Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές» (Outright Monetary Transactions, OMT), πιστώνεται ότι ηρέμησε τους φόβους της αγοράς για διάλυση της Ευρωζώνης. Η ΕΚΤ το παρουσίασε το Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής.

"Δεδομένου ότι τους τελευταίους λίγους μήνες είχαμε ένα είδος σταθεροποίησης, εξομάλυνσης, ίσως να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ", δήλωσε ο κ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

"Το OMT προσέφερε τεράστια βοήθεια. Είναι καλό το ότι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σ' αυτό, για την περίπτωση που θα χρειαζόταν".

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία είναι πιθανό να ανακάμψει στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς ή συντομότερα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: