Πυρά Σπίρτζη σε Στουρνάρα για την Τράπεζα Αττικής

Πυρά Σπίρτζη σε Στουρνάρα για την Τράπεζα Αττικής
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

"Ο κ.Στουρνάρας επί της ουσίας είχε μόνη αρμοδιότητα μόνο την Τράπεζα Αττικής και άλλη μία και υπήρχε «μόνιμο σχέδιο» πέρα από τις συστημικές τράπεζες να μην υπάρχει καμία άλλη", είπε μεταξύ άλλων ο κ.Σπίρτζης

Ο άνθρωπος που ως υπουργός Οικονομικών της ΝΔ και αργότερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας πέτυχε να μην είναι υπό δημόσιο έλεγχο το 98% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τη συρρίκνωσή του σε τέσσερις συστημικές τράπεζες, επιδιώκει συστηματικά είτε την πώληση είτε τον έλεγχο και της Τράπεζας Αττικής, που ελέγχει 1,5% με 2% της αγοράς, με σειρά τοποθετήσεων δικών του προσώπων στη διοίκησή της, ενώ οι κινήσεις αυτές σχετίζονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «βάλει τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ.Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο κ.Στουρνάρας επί της ουσίας είχε μόνη αρμοδιότητα μόνο την Τράπεζα Αττικής και άλλη μία και υπήρχε «μόνιμο σχέδιο» πέρα από τις συστημικές τράπεζες να μην υπάρχει καμία άλλη, είπε ο κ.Σπίρτζης, που αναφέρθηκε αναλυτικά σε μία σειρά «περίεργων» τοποθετήσεων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με πιο χαρακτηριστική αυτή του κ.Γκίκα Μάναλη, που είχε προηγούμενως ηγηθεί του «λουκέτου» στην ΕΡΤ και ο οποίος είχε ως σύμβουλο τον Παν.Μουσά, γνωστό από την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών στα ΜΜΕ.

Οπως σημείωσε ο κ.Σπίρτζης, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ.Μάναλης μετακινήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας, «είναι προφανές ποια είναι η σύνδεση, ποιος επέβαλε αυτά τα πράγματα στην Τράπεζα Αττικής, ποιος τους πήρε στην ΤτΕ».

Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία στην τράπεζα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ευάγγ.Βενιζέλου, αλλά και της Κ.Ζευγώλη.

Ο κ.Σπίρτζης συνέδεσε με το θέμα των αδειών τον «πόλεμο λάσπης» που στοχεύει συγκεκριμένους υπουργούς από τη στιγμή που ξεκίνησε η τελική φάση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων και ανέφερε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων.

Είναι η τρίτη φορά που γίνεται αυτό στην Ελλάδα, όποτε κυβέρνηση συγκροτημένα επιχείρησε να επηρεάσει και να βάλει τάξη στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην τηλεόραση, επιχειρείται να πέσει άρον-άρον. «Αυτή τη φορά δεν θα τους κάνουμε το χατήρι», τόνισε.

Δεν είναι μόνο πολιτικές οι ευθύνες» των υπουργών της ΝΔ για τις συχνότητες

Την Πέμπτη παρουσιάζεται ο διορθωμένος χάρτης συχνοτήτων της τηλεόρασης στην Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ο Χρ.Σπίρτζης, καυτηριάζοντας τα πεπραγμένα των προκατόχων του που άφησαν μεγάλες και ακριτικές περιοχές της χώρας χωρίς ελληνική τηλεόραση.

Ο νέος χάρτης θα περιλαμβάνεται σε κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών κ.κ.Σπίρτζη και Παππά.

Οπως είπε ο κ.Σπίρτζης, το 2012 συντάχθηκε η προηγούμενη μελέτη που είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου, είχε γίνει η σχετική διαβούλευση, αλλά τελικά η υπουργική απόφαση από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε άλλο περιεχόμενο.

Σαν αποτέλεσμα, η Digia ή ο όποιος άλλος πάροχος δικτύου, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τελικά λιγότερη από την μισή επένδυση, με αποτέλεσμα οι κρίσιμες ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως και άλλες, να μην μπορούν να δουν ελληνική τηλεόραση.

«Δεν μπορεί δύο υπουργοί να βγάζουν ΚΥΑ με ότι τους κατέβηκε στο κεφάλι χωρίς μελέτη», τόνισε ο κ.Σπίρτζης, «δεν είναι μόνο πολιτικές οι ευθύνες».

Εν τω μεταξύ ο κ. Σπίρτζης θα παρουσιάσει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος, ο οποίος διορθώνει την ΚΥΑ 48800/2012 και την τροποποιητική της ΚΥΑ 39805/1138/2014, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη που υπήρχε στο Υπουργείο από το 2012 και τη μελέτη εφαρμογής που εκπονήθηκε.Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΠΥΜΕΔΙ (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγος).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα