Ρέγκλινγκ: Ελπίδες για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη του μήνα

Ρέγκλινγκ: Ελπίδες για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη του μήνα
EU

Η αξιολόγηση του προγράμματος συνεχίζεται αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Η αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του δανείου της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά δεν είναι εύκολο. Υπάρχει ακόμη ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση στο ινστιτούτο μελετών Council on Foreign Relations.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ πρόσθεσε πως υπάρχουν ελπίδες ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, ώστε η Αθήνα να μπορέσει να αρχίσει να συζητά με τους πιστωτές την ελάφρυνση του χρέους της. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει δόση του δανείου της τον Ιούλιο και η Αθήνα θα χρειαστεί εκταμίευση χρημάτων για αυτό, διευκρίνισε.

Πηγή: Reuters

SHARE:

24Media Network