Ρεν: Αφήστε τον πολλαπλασιαστή και εφαρμόστε το πρόγραμμα

Olli Rehn.
Olli Rehn. EU/SHIMERA/ETIENNE ANSOTTE

Για μη βοηθητικό διάλογο κάνει λόγο σε επιστολή του προς το ECOFIN ο Ευρωπαίος νομισματικός επίτροπος Όλι Ρεν αναφορικά με το ζήτημα του πολλαπλασιαστή

Φρένο στις κυβερνητικές προσδοκίες για διαπραγμάτευση στους σκληρούς όρους του Μνημονίου έβαλε η τοποθέτηση του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν στο Ecofin.

Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν φέρεται να σχολίασε ότι τα περί λάθους στους πολλαπλασιαστές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό.

ADVERTISING

Η δήλωσή του αναδεικνύει για άλλη μια φορά το χάσμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Tο θέμα έθεσε εκ νέου στο Ecofin ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζητώντας όχι να ανοίξει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, αλλά μια τοποθέτηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την παραδοχή του λάθους.

Το ίδιο είχε πράξει και στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπου παρούσα ήταν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ωστόσο δεν αντέδρασε στην τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνεδρίαση του Ecofin, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκπρόσωποι και άλλων χωρών που έχουν υπογράψει Μνημόνια ζήτησαν από την Κομισιόν μια έκθεση για τις επιπτώσεις των μέτρων που επιβάλλονται και την ύφεση που επιφέρουν.

Παρά τις προσπάθειες, η Κομισιόν έδειξε να κωφεύει, αφού δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για την εκπόνηση τέτοιας έρευνας.

 Μάλιστα, στο προχθεσινό Eurogroup ο επικεφαλής Γερούν Ντέισελμπλουμ χαρακτήρισε την όλη συζήτηση, για το λάθος στον πολλαπλασιαστή, ακαδημαϊκή.

SHARE:

24Media Network