Reuters: Συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας. Εκταμιεύεται η επόμενη δόση

Reuters: Συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας. Εκταμιεύεται η επόμενη δόση
Με τους εκπροσώπους της Τρόικα συναντήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, ο υπουργός Οικονοικών Γιάννης Στουρνάρας. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της τρόικας στην Ελλάδα, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος. Για συμφωνία κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters

Σε συμφωνία κατέληξε η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση και πλέον απομένουν οι λεπτομέρειες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Η επίσκεψη της τρόικας και η επισκόπηση της εφαρμογής του προγράμματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με συμφωνία” αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο μαρτυρία αξιωματούχου.

Ο ίδιος, τόνισε ότι επίκειται η εκταμίευση της δόσης 2,8 δισ. ευρώ και άλλα 7,2 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο EFSF είναι έτοιμος να εκταμιεύσει 10 δις. ευρώ αμέσως μόλις ικανοποιηθούν οι όροι.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε μαραθώνια συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ώστε να κλείσουν όλα τα θέματα.

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, αναχώρησε από την Αθήνα αργά χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ματίας Μορς.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει συμφωνία και μένει μόνο η τελική έγκριση όσον αφορά το δημόσιο, από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει την Κυριακή επίσημη ανακοίνωση της τρόικας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα